Dichten was nog nooit zo eenvoudig!

Vul hier je rijmwoord in

Wat is een rijmwoordenboek

Een rijmwoordenboek is van oudsher een dik boek, met daarin een opsomming van woorden van de Nederlandse taal met de daarbij rijmende woorden; Een woordenboek waarbij de woorden zijn gerangschikt op rijmklank. Bijvoorbeeld, als je op zoek bent naar een woord dat rijmt op "kat", kun je in het rijmwoordenboek zoeken op de klank "-at" en alle woorden vinden die op die manier rijmen, zoals "rat" of "pat". Een woordt rijmt op een ander woord als de (eind)klank van twee woorden gelijk zijn.

Het ene woord rijmt beter dan het andere woord. Dit is onder andere afhankelijk van de klemtoon en oorspronkelijke taal van het woord. Meer hierover vind je op onze pagina over rijmen.

Tegenwoordig is het niet meer nodig een boek aan te schaffen. Op het internet, waaronder via deze website, kun je veel eenvoudiger rijmende woorden vinden, door het te rijmen woord in te tikken. Als je vervolgens druk op 'Enter' of klikt op 'Zoek', krijg je direct een compleet overzicht met resultaten van alle rijmende woorden.

Een rijmwoordenboek is een handig hulpmiddel voor iedereen die poëzie of liedjes schrijft. Je kunt ons rijmwoordenboek gebruiken bij het maken van gedichten zoals kerst-, valentijns, en sinterklaasgedichten, versjes, teksten, liedjes, raps etc. Ons rijmwoordenboek is gebruikersvriendelijk en een 'must have' voor iedereen die op zoek is naar rijmende woorden of het perfecte rijmwoord. Of je nu een ervaren dichter of een beginnend liedjesschrijver bent, een rijmwoordenboek kan je helpen om je creativiteit te versterken en je rijmvaardigheden te verbeteren.

Wat is er nog meer te vinden op Rijmfijn, het rijmwoordenboek?

Kijk op de Sinterklaas tips pagina voor een aantal handige tips als je bezig bent, of gaat met een sinterklaasgedicht. Met deze tips kan hiet niet meer misgaan!
Heb je opmerkingen of tips? Ga dan naar de feedback pagina en laat een opmerking achter! Dat wordt erg gewaardeerd!
Wil je uitgebreider kunnen filteren op, of zoeken naar rijmwoorden? Dan biedt uitgebreid zoeken een mogelijkheid om dit te doen.

Rijmwoordenboek

Wat is een rijmwoordenboek? Een rijmwoordenboek is een boek waarin je woorden kan vinden die op elkaar rijmen.

Tevreden met deze site? Delen wordt gewaardeerd!

Contact: info@rijmfijn.nl

Partner websites:

Free fortune teller (EN)
Toekomst voorspellen (NL)

Bron woordenlijst

1. Titel: Nederlandse woordenlijst
2. Maker: OpenTaal Opentaal
3. Rechten: Revised BSD License en/of CC BY 3.0
4. Datum en versie: 2021-12-29 01:35:29 2.20.22

Tags

Rijmwoord  zoeken  Wat is een rijmwoordenboek?  Toelichting  Uitleg  Rijmen  Rijmwoordenboek  dichten  gedicht  sinterklaas  sinterklaasgedicht  liedjes  raps  rappen